top of page
THEATERGROEP HENS
2012 - 2017:

 HADASSA STER VAN SUSA 

‘De spleet achter mijn bed was mijn wereld, waarover ik het alleen voor het zeggen had. Een wereld daarbuiten was er niet. Totdat ik je stem hoorde en hoorde hoe je mijn naam uitriep.’
 

Na een brute moord op hun familie proberen de in leven gebleven Hadassa en haar oudere neef Mordechai samen een nieuw bestaan op te bouwen. Vanuit angst voor een herhaling voedt Mordechai zijn jongere nichtje in extreme bescherming op. Naarmate Hadassa ouder wordt vraagt ze zich af wat het leven binnen de vier muren van hun huis nog inhoudt. Juist dan slaat het lot opnieuw toe en geeft het een nieuwe wending aan haar vraag naar zin en betekenis. 

 

Hadassa, ster van Susa, vertelt het verhaal zoals het is opgetekend in het bijbelboek Ester. Het is een bijzonder en wonderlijk verhaal dat zich lang geleden heeft afgespeeld, maar de thema’s blijven actueel en heel herkenbaar voor iedereen. 

 

Het theaterstuk is geinspireerd door de roman ‘Hadassa, one night with the king’ van de Amerikaanse schrijver Tommy Tenney (2004). 

bottom of page