top of page
THEATERGROEP HENS
HENS - shoot - Michal 2021 - selectie-0059591.jpeg

Theatergroep HENS is vier enthousiaste theatermakers, alle vier met passie voor tekst, spel en muziek. In 2011 zijn ze gestart met het maken van voorstellingen, geïnspireerd door oude Bijbelse vertellingen. Want die verhalen hebben zoveel in zich: spanning, passie, liefde, oorlog, geloof, ongeloof en steeds weer een prachtige diepte aan betekenis. 

In 2012 is HADASSA, STER VAN SUSA in première gegaan en daarna vele keren opgevoerd. Een voorstelling die gebaseerd is op het meeslepende verhaal over koningin Esther en haar neef Mordechai. In 2015 volgde PONTIUS PILATUS, de Romeinse stadhouder die de geschiedenis is ingegaan vanwege zijn veroordeling van Jezus. En nu spelen we MICHAL. Een verassende vrouw in dialoog met haar broer Jonathan. Lees verderop op deze site meer over de voorstelling en kom zeker kijken!

Keesjan.jpg

 

Keesjan van der Maas

(muziek)

 

Met MICHAL verschuift de rol van muziek van filmisch geluidsdecor naar deelnemer. In deze eenakter, komt de muziek uit een onvoorspelbare oude radio via het radiostation Radio Jeruzalem. Hierdoor is veel variatie ontstaan. De hoofdmelodieën hebben een melancholieke smaak van schoonheid en pijn gekregen. Soms irriteert de muziek, maar vaak geeft het diepte of een wending  aan het acteerwerk van Hans en Sanne. Omdat wat we weten van Michal geen fraai heldenverhaal vormt, komt haar innerlijke strijd eerder dichtbij ons als toeschouwer. En in haar worstelen lijkt haar complexe innerlijke leven toch eenvoudige lijnen te vertonen.  Dat heb ik in de muziek proberen te leggen.

Hans.jpg

 

Hans van der Meiden

(tekst en spel)

 

Ik probeer historische (bijbel) vertellingen voelbaar dichtbij te brengen, in tekst en in spel. Het is mijn wens dat mensen niet alleen erg kunnen genieten van een voorstelling, maar ook dat het vragen doet oproepen, tot een nieuwe overweging leidt of misschien even verwarring brengt. Want vooral dat leidt tot verdieping, waardoor het verhaal volop tot zijn recht kan komen. In MICHAL is dat wat mij betreft weer volop gelukt. 

 

Sanne.jpg

Sanne van Ommen

(spel)

 

Het verhaal persoonlijk maken en daardoor dichtbij brengen voor de toeschouwer. Dat is mijn doel bij het verbeelden van onze theaterstukken. Het spel gecombineerd met de muziek kan mensen raken, ontroeren of soms tot nadenken stemmen, ik geniet daarvan!

Remy.jpg

 

Remy van Tilburg

(tekst en regie)

 

Mijn voorstellingen kenmerken zich vanuit de thematiek ‘loslaten’ en de daaruit voortkomende interne en externe conflicten en emoties. Loslaten is geen statisch gegeven, maar voortdurend in beweging. Het kan zowel hilarisch als schrijnend zijn op het toneel maar gaat altijd gepaard met frictie, chaos en geweld (zowel innerlijk als extern). Vanuit die optiek zoek ik naar de kwetsbaarheid van de mens tussen al dat (innerlijke) geweld. 

 

bottom of page