top of page
Theatergroep Hens

2016 - 2019:

 PONTIUS PILATUS 

‘Het enige dat me
nog bezig houdt is de gedachte dat

ik je ben kwijt geraakt’

 

In een moderne enscenering brengt theatergroep HENS Pontius Pilatus ten tonele. Pontius Pilatus is de geschiedenis ingegaan als de ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft. Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Hij bijt zich vast in het opsporingswerk en onderwerpt de feiten aan een nauwkeurig onderzoek. Wat is waar?

 

We zien hoe de vraag naar waarheid Pilatus voortdurend kwelt, hoe het hem en zijn vrouw Claudia uit elkaar drijft en hoe hij langzaam de grip verliest op de werkelijkheid. Kun je na de voorstelling nog op dezelfde manier kijken naar deze historische figuur? 

Na het succes met 'Haddasa, ster van Susa' (Stentor: “Een afgewogen voorstelling die raakt”) komt theatergroep HENS met een nieuwe productie, geïnspireerd door de roman 'Het evangelie volgens Pilatus' van Eric-Emanuel Schmitt, een gelauwerde Franse auteur, toneelschrijver en filmmaker. Op 18 november is de voorpremière en op 19 november de première.  

bottom of page