THEATERGROEP HENS
3-theaterteksten-over-bijbelse-personages.jpg
Lees meer

 BOEK 

1 juni 2022

Tijdens de premiere hebben Remy en Hans het eerste exemplaar uitgereikt aan Sanne en Keesjan: '3 theaterteksten over bijbelse personages'. Drie teksten over de voorstellingen HADASSA, PONTIUS PILATUS en MICHAL gebundeld! Uitgebracht door: 'Uitgeverij International Theatre & Film Books' (it&fb Amsterdam). Drie theaterteksten over personages die, net als ieder mens, geconfronteerd worden met de grilligheid van het bestaan en voor de vraag komen te staan hoe zich staande te houden in de wereld waarin zij leven. Als je het leuk vindt het boek in bezit te hebben, mail ons even via ons contactformulier met je verzoek en met uiteraard je adresgegevens. Voor 16,50 euro sturen we het naar je op. 

DSC00485_edited.jpg
Lees meer

 PREMIERE GEWEEST 

1 mei 2022

Na een hele lange voorbereiding was het zover: op zaterdag 23 april speelden we In schouwburg Odeon in Zwolle voor een bijna volle Dommerholtzaal de premiere voorstelling van MICHAL. Uitgesteld, want de oorspronkelijke avond in februari kon niet doorgaan vanwege een lockdown. Hoe het was? Zoals dat gaat met een premiere: vooraf snoeihard werken om het af te krijgen, de zenuwen nu we er echt voor moeten gaan, de spanning over hoe het ontvangen wordt en de ontlading als de klus geklaard is. Nou ja, die ontlading is wel te zien op de foto, toch? Hier luisteren we met veel plezier naar een lang en enthousiast applaus. Pfff, het ging goed, het publiek was dik tevreden, en wij ook. Op zondag 24 april volgde een matinee voorstelling, wederom met een mooi gevulde zaal en leuke gesprekken na afloop. Eerst de zomer om uit te rusten en dan 'het land in'!

FOT_6518.jpg
Lees meer

 MICHAL KRITISCH BEKEKEN 

19 december 2021

Na een lang proces van denken, schrijven, maken en repeteren kun je er niet meer goed met afstand naar kijken. Je weet het niet meer goed: is de voorstelling echt wel leuk om te zien? Of in ieder geval boeiend, of vermakelijk, of indrukwekkend, of minimaal onderhoudend? En is het te volgen? Klopt de verhaallijn? Komt de muziek goed over? Zien we dingen ober het hoofd? Op 19 december hebben we een 'vieuwing' belegd: zes mensen, hoofdzakelijk professionals, met verstand van theater, muziek en tekst hebben de voorstelling bekeken en becommentarieerd. Zoiets is bedoeld om leerzaam te zijn - en geloof me, dat is het ook - maar het is ook vréselijk spannend! Waar je inmiddels twee jaar aan hebt gewerkt wordt genadeloos van commentaar voorzien. Opbouwend commentaar, dat wel.  En we hebben het overleefd. De voorstelling is er zelfs zeker beter van geworden, maar dat was ook de bedoeling. 

 NIEUWS