top of page
THEATERGROEP HENS

 NIEUWS 

FOT_1598.jpg

 SPEELLIJST 

12 april 2023

In dit voorjaar van 2023 spelen we MICHAL drie keer: op 22 april in Emmeloord en op 16 & 17 juni in Harderwijk. Emmeloord is een comeback, eerder speelde we daar de voorstelling PONTIUS PILATUS in de fraaie zaal van De Fontijn. In Harderwijk zal de voorstelling MICHAL zeker tot zijn recht komen in de theaterzaal van de prachtige ruim 500 jaar oude Catharinakapel. Info en kaarten vind je op onze Speellijst. 

Voor het najaar en voor volgend jaar zijn al de nodige voorstellingen geboekt of in de maak: Assen, Ede, Harderwijk, Amersfoort. Houdt de speellijst in de gaten. Heel snel gaat het niet, we hebben het zelf druk met (echt) betaald werk en andere projecten. Maar we hebben ook behoefte aan organisaties of kerken die ons willen uitnodigen of die met ons willen samenwerken om MICHAL in hun woonplaats te halen. Dus wil je dat? Mail of bel ons, wij regelen een locatie en jij helpt met het maken van heel veel tam tam :-). 

Lees meer
Folder-2022.png

 KUNTCULTUUR4DAAGSE 

11 september 2022

Op 16 september 2022 wordt het startschot gegeven voor de 20ste editie van de atelier route. Zesentwintig kunstenaars nemen deel aan dit evenement en laten hun werk zien. In dit jubileumjaar zijn de ateliers en expositie niet 2 maar 3 weekenden voor het publiek geopend. Hierdoor is er meer tijd en ruimte om al het moois wat geboden wordt te komen bekijken. Om de route en expositie heen is een uitgebreid programma opgesteld om het 20 jarig bestaan te vieren. HENS is uitgenodigd om onderdeel te zijn van dit programma. We spelen MICHAL drie keer, in Bovensmilde, in Westerbork en in Beilen. Kijk op onze speellijst voor meer informatie en mogelijkheid tot reserveren. Op zaterdag 24 september is er aan de Polakkenweg 1 in Smilde een lezing bij te wonen over de theatertekst van de voorstelling Pontius Pilatus (onze vorige voorstelling). Deze theatrale lezing zal worden bijgestaan door live muziek uit de voorstelling. Aanvang 20.00 uur. 

Lees meer
3-theaterteksten-over-bijbelse-personages.jpg

 BOEK 

1 juni 2022

Tijdens de premiere hebben Remy en Hans het eerste exemplaar uitgereikt aan Sanne en Keesjan: '3 theaterteksten over bijbelse personages'. Drie teksten over de voorstellingen HADASSA, PONTIUS PILATUS en MICHAL gebundeld! Uitgebracht door: 'Uitgeverij International Theatre & Film Books' (it&fb Amsterdam). Drie theaterteksten over personages die, net als ieder mens, geconfronteerd worden met de grilligheid van het bestaan en voor de vraag komen te staan hoe zich staande te houden in de wereld waarin zij leven. Als je het leuk vindt het boek in bezit te hebben, mail ons even via ons contactformulier met je verzoek en met uiteraard je adresgegevens. Voor 16,50 euro sturen we het naar je op. 

Lees meer
DSC00485_edited.jpg

 PREMIERE GEWEEST 

1 mei 2022

Na een hele lange voorbereiding was het zover: op zaterdag 23 april speelden we In schouwburg Odeon in Zwolle voor een bijna volle Dommerholtzaal de premiere voorstelling van MICHAL. Uitgesteld, want de oorspronkelijke avond in februari kon niet doorgaan vanwege een lockdown. Hoe het was? Zoals dat gaat met een premiere: vooraf snoeihard werken om het af te krijgen, de zenuwen nu we er echt voor moeten gaan, de spanning over hoe het ontvangen wordt en de ontlading als de klus geklaard is. Nou ja, die ontlading is wel te zien op de foto, toch? Hier luisteren we met veel plezier naar een lang en enthousiast applaus. Pfff, het ging goed, het publiek was dik tevreden, en wij ook. Op zondag 24 april volgde een matinee voorstelling, wederom met een mooi gevulde zaal en leuke gesprekken na afloop. Eerst de zomer om uit te rusten en dan 'het land in'!

Lees meer
FOT_6518.jpg

 MICHAL KRITISCH BEKEKEN 

19 december 2021

Na een lang proces van denken, schrijven, maken en repeteren kun je er niet meer goed met afstand naar kijken. Je weet het niet meer goed: is de voorstelling echt wel leuk om te zien? Of in ieder geval boeiend, of vermakelijk, of indrukwekkend, of minimaal onderhoudend? En is het te volgen? Klopt de verhaallijn? Komt de muziek goed over? Zien we dingen ober het hoofd? Op 19 december hebben we een 'vieuwing' belegd: zes mensen, hoofdzakelijk professionals, met verstand van theater, muziek en tekst hebben de voorstelling bekeken en becommentarieerd. Zoiets is bedoeld om leerzaam te zijn - en geloof me, dat is het ook - maar het is ook vréselijk spannend! Waar je inmiddels twee jaar aan hebt gewerkt wordt genadeloos van commentaar voorzien. Opbouwend commentaar, dat wel.  En we hebben het overleefd. De voorstelling is er zelfs zeker beter van geworden, maar dat was ook de bedoeling. 

Lees meer
bottom of page