top of page
THEATERGROEP HENS

 NIEUWS 

Paas-tour op de helft

13.4.2019

Yes, we zijn volop aan het toeren! Van theater naar kerkzaal en omgekeerd. Vriendelijke onthalen, van technicus tot gastvrouw of dominee. Wisselende maaltijden, van McDonald tot culinaire hoogstaand overgerecht. Een publiek dat hardop meegeniet, tot stilte en uiterste concentratie in de zaal. Maar steeds met 100% plezier vanuit ons! Wat is het leuk om even zo intensief te spelen, met zoveel meer gemak in je rol te kruipen en samen lol beleven aan het rondreizen en lieve mensen ontmoeten. De gesprekken nadien zijn altijd weer hartverwarmend. En dan de mooie mailtjes die binnen komen, eentje verzuchte: "zelden zo'n mooi toneelstuk gezien". Nou ja zeg, die steken we in onze zak :-) Foto: in Houten, theater aan de Slinger, Sanne heeft er zin in...

Paas-tour bijna van start

29.3.2019

Nog 6 dagen en dan gaan we van start. De kaart verkoop is in volle gang, op social media kun je ons bijna dagelijks treffen (of je wilt of niet) en in meerdere plaatselijke en regionale kranten kun je lezen over de tour. Ben je erbij? Of heb je al iemand getipt? We hebben enkele keren gerepeteerd en het zit er weer helemaal in. Spannend hoe de avonden gaan worden; het script blijft hetzelfde, maar het publiek en de sfeer in de zaal maakt iedere voorstelling weer anders. We kijken er naar uit!

Paas-tour 2019 definitief

2.3.2019

De speellijst voor april en mei is rond: 10 keer Pontius Pilatus. Met Assen als de meeste noordelijke locatie en De Lutte als de meest oostelijke. Dordrecht is zowel het meest zuidelijk als het meest westelijk. 10 locaties in het land waar we graag spelen en waar men uitkijkt naar een mooie theateravond. Er wordt hard gewerkt aan de publiciteit: stapels flyers worden verspreid, posters vinden een plek en op social media komen we frequent voorbij. Over dat laatste, aangezien we zelf nogal klunzig zijn in social media hebben we Shefactory ingeschakeld, twee snelle dames die ervoor verder hebben geleerd hoe je iets goeds aan de man (en ook vrouw) kan brengen. En óf het goed is? Kom kijken! Je hebt 10 keer de kans ;)

Paastour 2019 in de maak

20.11.2018

Door eerdere optredens met 'Pontius Pilatus’ weten we dat de voorstelling wordt ervaren als een verrassende, creatieve, maar ook indringende voorbereiding op Pasen (lees ook de reacties op deze site). Dit alles heeft ons gesterkt om weer volop voorbereidingen te treffen voor een Paas-tour in 2019. Enkele voorstellingen liggen al vast, met meerdere kerken en organisaties zijn we nog in gesprek. Het duurt niet zo lang meer of de voorstellingen zullen verschijnen op de speellijst en agenda. Wellicht leuk voor u of jou om ons een keer te bezoeken!

 

Maar, misschien zou je het ook leuk vinden om ons uit te nodigen voor een bezoek aan jou kerk, organisatie, bijeenkomst, etc. Neem dan zeker contact op en overleg met ons over de werkwijze en voorwaarden. Bellen is altijd handig. Maar je kunt ook mailen, we sturen dan iets meer informatie over onze voorwaarden en werkwijze. Helemaal vrijblijvend uiteraard. Financieel hoeft het niet een probleem te zijn, we hanteren een constructie waarbij wij het financiële risico zullen nemen. Dus vraag ernaar!

Paastour 2018

13.4.2018

We hebben een geweldig leuke paastoer gedaan! Nou ja, een kleintje dan: 4 keer opgetreden met Pontius Pilatus. Twee keer in de schouwburg (Hoogeveen en Kampen), in het wijkcentrum van Voorthuizen en een kerk in Amersfoort. In de foyer van de Stadsschouwburg in Kampen sprak ik (Hans) een groepje van 4 vrouwen die zo aangesproken en enthousiast waren over de voorstelling dat ze besloten hadden hun mannen te sommeren naar de voorstelling in Hoogeveen te gaan, enkele dagen later. Ik kan niet zeggen of het hen gelukt is, meestal werkt het zo dat je het zelf moet hebben gezien, en ervaren! 

HENS de boer op in het theater

2.10.2017

De zomer is ruim voorbij, wat is er allemaal gebeurd? Op 2 september hebben we Hadassa, ster van Susa gespeeld tijdens de conferentie van het ICEJ in De Bettelt. Een conferentie over Israel waar het verhaal over koningin Esther naadloos in paste. De reacties waren overweldigend positief. En op 3 oktober hebben Sanne, Hans en Keesjan zich gepresenteerd op de voorspeeldagen van (bijna alle) theaters in Overijssel en een stukje Gelderland en Drenthe. We hopen dat er natuurlijk leuke opdrachten uit gaan komen!

HENS op Opwekking 2017

5.6.2017

Afgelopen weekend waren we met de 'oude' HENS-bezetting op de Opwekkingsconferentie in Biddinghuizen. Niet om gezellig te kamperen met 20.000 mensen, maar om de voorstelling 'Hadassa, ster van Susa' te spelen. Tegenwoordig heeft Opwekking een heuse 'theatertent' en voor de zaterdagavond waren wij geprogrammeerd. Al een half uur voor aanvang een bomvolle tent waarbij de organisatie achteraf vertelde wel 3 tenten te hebben kunnen vullen, zoveel mensen moesten worden teleurgesteld. Da's niet leuk, maar voor de mazzelaars (waaronder wij zelf) werd het een erg mooie avond. 

Paasoptredens in Zwolle en Harderwijk

16.4.2017

Tjonge, wat was het bijzonder en geweldig leuk om te doen: 3 dagen achtereen Pontius Pilatus. Hard werken en alles geven maar ook met veel gezelligheid en verbondenheid vanwege het doel om mooie voorstellingen te geven. Ik denk dat het gelukt is. We hadden drie keer een prachtig mooi gevulde zaal, zowel in theater Odeon in Zwolle als in het Morgen college in Harderwijk. En... zoveel leuke reacties! Altijd fijn om iets terug te horen van bezoekers. Dus, als je ook geweest bent en nog iets speciaals kwijt wilt, doe dat dan hier!

Pontius Pilatus tijdens de paasdagen

27.3.2017

Natuurlijk, ook tijdens de komende paas-dagen zal de voorstelling Pontius Pilatus gespeeld worden. Op woensdag 12 april en (witte) donderdag 13 april in schouwburg Odeon in Zwolle. Dit keer georganiseerd vanuit de kerkelijke gemeente VEZ Zwolle. Dit keer niet in de Dommerholtzaal, maar in de sfeervolle Hemminkzaal, een zaal die dateert uit 1868! Op (goede) vrijdag spelen we in Harderwijk, in het Morgen college. Voeg een bijzondere ervaring toe in je voorbereiding op pasen en bezoek één van de voorstellingen. 

Hadassa, ster van Susa opnieuw gespeeld

20.1.2017

Op zaterdag 2 september 2017 zal HENS opnieuw de voorstelling Hadassa, ster van Susa spelen. Speciaal ter gelegenheid van een conferentie over Israel halen we deze mooie voorstelling weer eens uit de kast. Plaats: conferentiecentrum de Betteld in Zelhelm. Voor ons betekent het ter zijner tijd weer opfrissen van tekst, muziek en wisselingen. Maar na de vele jarenlange gegeven voorstellingen verwachten we dat veel nog latent aanwezig is, en: we doen het met alle plezier! Kijk op de speellijst voor meer informatie. 

Premiere Pontius Pilatus

11.12.2016

De premiere is geweest! Op 18 en 19 november 2017 hebben we op beide avonden ongeveer 200 bezoekers mogen verwelkomen in de Dommerholtzaal van schouwburg Odeon in Zwolle. Ondanks grote spanning vooraf (zoals dat hoort bij een premiere) zijn het beide geslaagde en zeer feestelijke avonden geworden. En ja, ook bloemen waren erbij. We hebben nadien veel bekenden mogen begroeten in de foyer en kunnen nagenieten van de vele lieve, enthousiaste en positieve reacties. Enkele daarvan zijn te lezen op deze site, door hier door te klikken. En klik hier om de foto's te bekijken.  

Nieuwe website

4.10.2016

Je leest nu het eerste nieuwsbericht, geplaatst op een splinternieuwe website. De vorige website was geheel toegesneden op de Hadassa, ster van Susa, de voorstelling die van 2012 tot 2015 is opgevoerd. De reacties waren zeer positief en we konden niet wachten om met een nieuwe productie op de planken te komen. Een lang proces van zoeken, denken, fantaseren, schrijven (en weer schrappen), uitproberen, repeteren, maken, bouwen, zetten, en genieten zal in november worden afgerond: de premiere in schouwburg Odeon in Zwolle. Op deze site is meer informatie te vinden over de voorstelling. Kijk even rond, maak een link naar Facebook, koop een kaartje voor de premiere, laat een berichtje achter en/of neem contact op met ons als je de groep wilt boeken. Veel plezier!

Please reload

bottom of page